Voordelen

SLIPVRIJ

Hoewel een gepolijste betonvloer glanzend is, is het oppervlak beslist niet glad door de relatief hoge R-waarde (waarde van frictie).

LICHTOPBRENGST

De reflectiviteit van gepolijst beton verhoogd de verlichtingswaarde (luxwaarde) tot ca. 30%. Dit verlaagd de energierekening en verhoogd de uitstraling van uw bedrijfsruimte.

ESD

De gepolijste vloer valt ruim binnen de internationale standaard IEC 61340-5-1 inzake ELEKTROSTATISCHE ONTLADING (ESD) waarden.

BRANDVERTRAGEND

Een gepolijste betonvloer is brandwerend.

ONDERHOUDSGEMAK

Door de vlakheid en verdichting van de toplaag kunnen vuil en vloeistoffen lastig in de vloer dringen.

STOFVRIJ

Onbehandelde monolitisch afgewerkte betonvloeren geven (cement)stof af.

MILIEUVRIENDELIJK

Gepolijste betonvloeren verlengen niet alleen de levensduur van betonvloeren, maar elimineren ook traditionele systemen zoals oplossingsmiddelenhoudende coatings of vloerbedekkingen en passen hierdoor in duurzame gebouwen. Gepolijste betonvloeren bevatten geen vluchtige middelen en maakt het vriendelijk voor alle groene projecten.

GEEN SPOREN

In zones met hoge verkeersintensiteit zoals magazijnen zullen de sporen van de heftruck zich niet meer hechten aan het oppervlak. Maar ook in scholen, verkoopsoppervlakten in groot- en kleinhandel, kantoorruimten en daar waar de natuurlijke look, presentatie en prestatie van beton vereist is.

BESPARING

Gepolijste betonvloeren reduceren de energie- en onderhoudskosten aanzienlijk door een hoge lichtopbrengst van reflectie en omgevingslicht, reductie in schoonmaakkosten en het reduceren van bandenslijtage. Gepolijste betonvloeren hebben lagere levenscyclus-kosten dan ieder ander vloersysteem.